СПОРТСМЕНИ «ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» – ЧЕМПІОНИ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СПАРТАКІАДИ ПечатьE-mail
11.09.2023 15:40

Цього року Всеукраїнська спартакіада працівників вугільної промисловості проходила у Червонограді Львівської області. Збірна «Павлоградвугілля» привезла додому багато кубків та медалей. Спортсмени-шахтарі вкотре продемонстрували силу, спритність, прагнення до перемоги та стали чемпіонами.

Нагадаємо, організатори змагань – Міністерство енергетики України, Міністерство молоді та спорту, Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «Україна», Профспілка працівників вугільної промисловості України та Незалежна профспілка гірників України.

Змагання були особисто-командними, із шести видів спорту: перетягування канату, гирьовий спорт, підтягування на перекладині, футзал, шахи, шашки. І ось результат: представники «Павлоградвугілля» 16-й раз визнані найсильнішими спортсменами вугільної галузі України! Цього разу вони випередили сім команд суперників, серед яких шахтарі з ДП «Львіввугілля», ДП «Добропіллявугілля», ДП «Волиньвугілля» та ПрАТ «Шахта «Надія». З рук керівників Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Україна» та інших почесних гостей, членів оргкомітету змагань переможці та призери здобули кубки, дипломи, вимпели, грамоти та медалі.

І більшість нагород саме у наших спортсменів. Так, неперевершеним у гирьовому спорті став павлоградець Олексій Гамаза, підземний електрослюсар шахтоуправління ім. Героїв космосу (до речі, саме «герої» були представлені на Спартакіаді найчисленнішою командою). Олексія добре знають любителі спорту нашого регіону – він неодноразово захищав честь шахти «Благодатна» на змаганнях різного рівня – «Богатирських іграх», міських та обласних турнірах, і на багатьох із них посідав призові місця. В основному в армрестлінгу. Цього разу не підкачав і у гирьовому спорті.

Разом із Олексієм Гамазою честь Павлограда захищали гирьовики Олександр Ужва, електрослюсар підземний шахтоуправління ім. Героїв космосу, та Олександр Сіделєв, гірничий майстер шахтоуправління «Тернівське».

Першими павлоградці стали також у футзалі і шахах, другими – у перетягуванні канату та підтягуванні на перекладині. Зазначимо, що у «розумному» виді спорту разом із молодими працівниками «Павлоградвугілля» взяв участь пенсіонер шахти «Самарська» Михайло Тюрінов. А на знімку разом з ним – робітниці ЦЗФ «Павлоградська» сестри Руслана та Богдана Домаєви, також великі любительки шахів та шашок. У цьому виді спорту павлоградську команду представляв також гірничий майстер шахтоуправління «Дніпровське» Олександр Смирнов. Наші шахісти молодці – у командному заліку вони посіли перше місце.

Не можемо обійти увагою наших футболістів – їм довелося відвойовувати «золото» у доволі завзятій та напруженій боротьбі, особливо зі спортсменами з Волині. Тим почесніша нагорода – перше місце. Заслуга у цьому – посланців шахтоуправління ім. Героїв космосу Дмитра Козленка, Євгена Суровцева, Максима Козенка та Сергія Снєжкова, а також Івана Анциферова із шахтоуправління «Тернівське».

І нарешті про підтягування на перекладині. Команду «Павлоградвугілля» у цьому виді спорту представляв гірничий майстер шахтоуправління ім. Героїв космосу Олег Гініятуллін. Добре виступав, можна навіть сказати, відмінно. І зовсім трохи не дотяг до першого місця. Що ж, друге теж непогано, впевнені, що наступного року буде і перше.

Ну ось ми назвали всіх, хто захищав честь Павлограда на цих престижних змаганнях. Вітаємо хлопців та дівчат із заслуженою загальнокомандною перемогою!

«Вже 16-й рік ми беремо участь у спартакіаді вугільників, – зазначила голова профкому ППВП філії «Соцвугілля» Інна Томак. - За ці роки наша збірна здобула серйозний спортивний досвід, ми познайомилися з багатьма чудовими людьми – колегами з інших вугільних підприємств. На спортивних майданчиках ми суперники, а за їхніми межами – друзі. Костяк нашої збірної – це постійні учасники Спартакіади. Але ми знаходимо і нових талановитих спортсменів, причому у різних видах спорту. Не всі з них змогли одразу здобути «золото», хтось перехвилювався, комусь не вистачило досвіду, але, безумовно, всі дуже намагалися принести команді перемогу. Усі нагороди наших спортсменів – це результат постійних тренувань та постійної роботи з розвитку фізичної культури та спорту на нашому підприємстві. Ми вдячні компанії ДТЕК та шахтарським профспілкам за можливість вкотре показати, що шахтарі сильні не лише у видобутку вугілля, а й у спорті. Наші спортсмени завжди серйозно готуються до змагань, але без цієї підтримки навряд чи ми змогли б досягти таких переконливих успіхів. Попри війну, керівники компанії та вугільних профспілок вчергове підтримали ентузіастів, допомогли організувати поїздку, і наші спортсмени повернулися з перемогою».

  • Click to enlarge image Spartakiada1.jpg
  • Click to enlarge image Spartakiada2.jpg
  • Click to enlarge image Spartakiada3.jpg
  • Click to enlarge image Spartakiada4.jpg
  • Click to enlarge image Spartakiada5.jpg
  • Click to enlarge image Spartakiada6.jpg
  • Click to enlarge image Spartakiada7.jpg
  •