БІЛЯ АДМІНБУДІВЛІ «ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» ВІДКРИТО МЕМОРІАЛ ПАМ’ЯТІ
02.10.2023 11:59

Напередодні Дня захисників та захисниць України біля адмінбудівлі «Павлоградвугілля» відкрито Меморіал «Слава Героям України», присвячений шахтарям – тим, які боронять Батьківщину на передовій, і тим, хто загинув у боях з агресором.

Адже наш шахтарський край відправив на фронт чимало вірних синів України. Зараз близько 3 500 співробітників «ДТЕК Павлоградвугілля» служать у війську. Тож недарма саме поблизу адмінбудівель шахтарського підприємства презентували Меморіал захисникам України. Тому з одного боку Меморіалу зображена шахтарська каска, а з другого – каска воїна Збройних Сил України.

Керівництво підприємства, міста, шахтарських профспілок, родини військовослужбовців та військові вшанували хвилиною мовчання загиблих Героїв та поклали квіти до меморіалу. Кожен присутній написав на жовто-блакитному прапорці ім’я рідних або близьких, хто зараз на передовій, або тих, хто віддав своє життя за рідну землю.

«Напередодні Дня захисників та захисниць України ми вшановуємо пам’ять тих, кому завдячуємо життям — наших воїнів, - зазначив генеральний директор «ДТЕК Павлоградвугілля» Сергій Воронін. - Наразі у лавах ЗСУ служать понад 3,5 тисяч наших співробітників. Вони захищають нашу країну на першому, головному фронті. А шахтарі, що лишаються працювати на підприємстві, міцно тримають другий фронт — енергетичний. У нинішніх умовах це важко робити, але наші гірники мають залізний характер та незламну волю. Тому нас ніхто не зможе здолати! З такими захисниками наша країна обов’язково переможе».

Від імені Дніпропетровської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості на відкритті Меморіалу виступив спеціаліст теркому Олег Петрівник.

«В цей скрутний час, - сказав він, - наші шахтарі, наші воїни віддають своє життя за нашу Перемогу. Як сказав Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, українці за свою свободу платять кров’ю. Це сама велика ціна. І ми повинні розуміти, що нам треба як ніколи об'єднаится і подолати ворога. Я хочу сказати: на кожному місті ми повинні допомагати Збройним Силам України. Ті десять гривень, які кожен перерахує, - це буде внесок в Перемогу України. Хлопці, які працювали, добуваючи «чорне золото», тепер віддають свою кров, своє життя за незалежність Батьківщини. Ми не повинні їх забути! Вічна пам’ять їм! Хай пройде не одно покоління, ми будемо передавати цей заповіт нащадкам, кажучи: це – захисники нашої Вітчизни. Слава Україні!».

 

  • Click to enlarge image memorial2.jpg
  • Click to enlarge image memorial3.jpg
  • Click to enlarge image memorial4.jpg
  • Click to enlarge image memorial5.JPG
  • Click to enlarge image memorial6.JPG
  • Click to enlarge image memorial7.JPG
  •  

 

***

Додамо, що дизайн Меморіалу «Слава Героям України» розробила директорка філії «Павлоградське управління по матеріально-технічному постачанню» Олександра Гутаревич. А втілили проект в життя співробітники Першотравенського ремонтно-механічного заводу, шахтоуправління ім. Героїв космосу та філії «Соцвугілля».

ПАМ’ЯТАЙМО!

Починаючи з 2014 року, захищаючи незалежність і цілісність України, загинуло вже понад 150 шахтарів ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля». Вічна пам'ять тим, хто віддав своє життя за вільну Україну, за нашу свободу! Нехай Бог береже всіх тих, хто зараз боронить наше вільне життя!