ДЕНЬ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ НА ДНІПРОПЕТРОВЩИНІ ПечатьE-mail
10.05.2024 18:59


9 травня в Будинку профспілок в рамках проекту Міжнародної організації праці «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» відбувся навчальний семінар для профактиву Дніпропетровщини за участі керівництва та фахівців Федерації профспілок України.

Від Дніпропетровської територіальної організації в семінарі взяли участь фахівець теркому з організаційно-масової роботи Михайло Коломієць, голова первинної профспілкової організації шахти «Ювілейна» Сергій Семчишин та голова первинної профспілкової організації шахти «Павлоградська» Сергій Коновалов.  

Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий детально розповів про основні напрями діяльності Федерації в умовах війни щодо посилення соціального захисту членів профспілок, недопущення звуження їх прав, збереження профорганізацій і модернізації профспілок, допомоги Збройним Силам, демобілізованим воїнам та вимушено переміщеним особам. За його словами, незважаючи на всі складнощі, зараз поволі відбувається пожвавлення в економіці, чому сприяють і профспілки, які ведуть велику роботу зі збереження трудових колективів, захисту заробітної плати і соціальних гарантій, вирішення дуже гострого сьогодні кадрового питання, участі у законотворчості і розробці планів післявоєнного відновлення країни. Доводиться вирішувати й складні внутрішньоспілкові проблеми, давати відсіч спробам певних сил применшити роль профспілок. Голова ФПУ закликав профактивістів до зміцнення єдності профспілкового руху, активізації боротьби за гідний рівень життя трудящих.

Про стан профспілкового руху України та особливості організаційної роботи в умовах війни розповів заступник голови ФПУ Євген Драп’ятий, а доповнили цю тему керівник департаменту профруху та зв’язків з громадськими організаціями Лариса Ровчак («Органайзинг, як спосіб внутрішнього посилення профспілок») та зав. відділом цього департаменту Володимир Харченко (він презентував результати соцопитування громадської думки щодо ставлення до профспілок у суспільстві та ролі молодіжного профспілкового руху).

  • Click to enlarge image den01.jpg
  • Click to enlarge image den02.jpg
  • Click to enlarge image den03.jpg
  • Click to enlarge image den04.jpg
  • Click to enlarge image den05.jpg
  • Click to enlarge image den06.jpg
  • Click to enlarge image den07.jpg
  • Click to enlarge image den08.jpg
  • Click to enlarge image den09.jpg
  • Click to enlarge image den10.jpg
  • Click to enlarge image den11.jpg
  • Click to enlarge image den12.jpg
  •  

Про ситуацію з трудовим законодавством в умовах війни, його реформуванням владою поінформував зав. відділом департаменту правового захисту ФПУ Георгій Селіванов. Зацікавила слухачів також презентація зав. відділом інформатизації прес-центру ФПУ Віталієм Мудраком мобільного застосунку «Профспілкова цифрова».

Ще з однією презентацією – свого навчального закладу - виступив ректор Академії праці, соціальних відносин і туризму ФПУ Віктор Сухомлин.

Голова Обласного об’єднання профспілок Анатолій Яловий подякував керівництву ФПУ за увагу до дніпропетровських профспілок, проведений корисний інформаційний захід, який буде сприяти поліпшенню роботи профорганізацій області.

Напередодні заходу голова ФПУ Григорій Осовий, його заступник Євген Драп’ятий та голова обласного профцентру Анатолій Яловий зустрілись із заступником голови Дніпропетровської ОВА Андрієм Кульбачем. Обговорювались шляхи активізації соціального діалогу, конкретні напрями співпраці влади і профспілок в умовах війни.

 

За матеріалами Прес-центру Дніпропетровського облпрофоб’єднання