ФУТБОЛІСТИ – УКРАЇНСЬКИМ ЗАХИСНИКАМ ПечатьE-mail
10.06.2024 21:29


Весна-2024 запам’ятається масштабним футбольним турніром на підтримку ЗСУ, який організували шахтарі. Протягом 6 тижнів було зіграно 36 матчів, у яких взяли участь 16 футбольних команд. За цей період шахтарі зібрали 47 тис. грн на інтернет-термінали Starlink для українських захисників.

 

 

У квітні двоє заступників начальників дільниць з шахти «Тернівська» Андрій Яджак та Олександр Буданов запропонували колегам провести невеликий футбольний турнір на підтримку ЗСУ між командами своєї шахти. Ідею підтримали колективи, адміністрація та профспілки «Тернівської». Швидко зібрали команди, визначилися зі стадіоном та підготували все необхідне. 22 квітня турнір успішно стартував та з перших матчів почав збирати багато глядачів. Спочатку планувалося, що буде зіграно 16 матчів, у яких візьмуть участь 8 команд шахти «Тернівська». Але шахтарі «Західно-Донбаської» підхопили ідею та вирішили долучитися до змагань. Організаторами другого етапу турніру стали Молодіжний рух «ДТЕК Енерго» та лідери профспілкових організацій ППВП і НПГУ шахти «Західно-Донбаська». Замість запланованих від початку двох тижнів турнір тривав півтора місяця! За цей час шахтарі зіграли 36 матчів: 16 – між командами шахти «Тернівська»; 16 – між командами шахти «Західно-Донбаська»; 4 – між найсильнішими командами, які зайняли I та II місця в обох етапах турніру. Всі матчі були захопливими та напруженими. У чесній боротьбі титул чемпіона ШУ «Тернівське» виборола команда дільниці з видобутку вугілля № 1 (шахта «Західно-Донбаська»).

 

 

Зібраних під час турніру коштів вистачить на два Starlink. Один інтернет-термінал вже відправили на передову через волонтерів. Другий найближчим часом буде відправлений бійцям 103 окремої бригади тероборони ЗСУ, у якій служать багато шахтарів із Західного Донбасу.