ФУТБОЛЬНИЙ ТУРНІР НА ПІДТРИМКУ ВОЇНІВ-ШАХТАРІВ ПечатьE-mail
22.05.2024 23:35


У Тернівці триває футбольний турнір на підтримку ЗСУ. 20 травня завершився другий етап. За місяць шахтарі зібрали понад 40 тис. грн – цього вистачить на два інтернет-термінали Starlink для українських захисників. Попереду найзапекліші фінальні матчі між переможцями двох шахт – Тернівської та Західно-Донбаської.

Турнір стартував 22 квітня за ініціативою двох заступників начальників дільниць шахти Тернівська. Спочатку змагалися команди цієї шахти. А з 7 травня розпочався другий етап турніру – між командами шахти Західно-Донбаська. Його організаторами стали учасники Молодіжного руху ДТЕК Енерго та лідери первинних профспілкових організацій ППВП і НПГУ шахти.Протягом двох тижнів змагалися 8 команд дільниць шахти Західно-Донбаська та Блоку № 3.

Всі матчі були видовищними, але найзапеклішою виявилася фінальна боротьба між гравцями дільниці з видобутку вугілля № 1 та збірної Блоку № 3. Як кажуть вболівальники зі стажем, обидві команди продемонстрували шалену самовіддачу та показали красивий футбол. Зіграли вони з рахунком 0:1.

 

 

Підсумки другого етапу турніру:

1 місце – збірна команда Блоку № 3;

2 місце – команда дільниці з видобутку вугілля № 1;

3 місце – команда дільниці шахтного транспорту № 1.

«Всі учасники цього турніру – справжні переможці! Ми долучилися до спорту і це допомогло як гравцям, так і вболівальникам емоційно перезавантажитися у цей нелегкий час. Але найголовніше, що нам разом вдалося об’єднати людей для збору коштів на підтримку українських захисників!» - відзначив під час підбиття підсумків Сергій Яценко, голова первинної профспілкової організації Профспілки вугільників шахти Західно-Донбаська.

 

 

Попереду найцікавіша частина турніру: серія плей-офф для команд, які зайняли I та II місця в обох етапах. Отже, 24 травня на стадіоні змагатимуться команди:

  • дільниця підготовчих робіт № 4 – дільниця з видобутку вугілля № 1;
  • дільниця з видобутку вугілля № 4 – збірна Блоку № 3.

Переможці цих матчів зійдуться у вирішальному суперфіналі 30 травня, під час якого і визначиться чемпіон ШУ Тернівське.




Нагадуємо, що футбольний турнір організовано на підтримку ЗСУ. Збір донатів триває. Долучитися можна прямо на стадіоні під час матчів, або віддалено за реквізитами: