ПАВЛОГРАДСЬКИЙ СИЛАЧ ПРИВІЗ ДОДОМУ ЧЕРГОВІ НАГОРОДИ З ЧЕМПІОНАТУ СВІТУ ПечатьE-mail
06.11.2023 22:01


На знімку – шахтар-ветеран, уславлений спортсмен з гирьового спорту Юрій Дениченко. На грудях у нього – лише мала дещиця численних медалей, завойованих на найпрестижніших змаганнях європейського та світового рівня.

Наприкінці жовтня спортсмен привіз до Павлограда чергові нагороди – цього разу з чемпіонату світу, який проходив у Сербії.

Посланець шахтарського Західного Донбасу, як завжди, виступив тріумфально, встановивши три абсолютні світові рекорди. Він виступав у трьох номінаціях – жим сидячи, поштовх двох гир та довгий цикл однією рукою. І у всіх трьох номінаціях показав рекордні результати.

Зазначимо, що 73-річний спортсмен почав займатися спортом ще 1967 року, коли вступив до Дніпропетровського училища зв'язку. Юрій Васильович успішно виступав у турнірах з вільної та класичної боротьби, але найбільших успіхів досяг у гирьовому спорті.

Тягатися з ним побоюються навіть молоді богатирі-важковаговики. Один із них якось висловився так: «Є у Павлограді дідок, який валить усіх підряд». Наш «дідок», до речі, досі сповнений сил і енергії і продовжує бити рекорди на змаганнях європейського та світового рівня.

Юрій Васильович – почесний шахтар. Свого часу він працював у ШСУ-2, на шахтах «Дніпровська» та «Павлоградська». Власник Почесного знаку ВДНГ, кавалер ордена "Шахтарська слава". Нині на заслуженому відпочинку. Але зі спортом не розлучився – незважаючи на вік, продовжує брати участь у вітчизняних та міжнародних турнірах. І на досягнутих перемогах зупинятися не збирається. Він не припиняє напружених тренувань і впевнений, що привезе до рідного Павлограда ще чимало заслужених нагород.