З ЮВІЛЕЄМ, «ПАВЛОГРАДСЬКА»!
28.11.2023 20:50


«Нам є куди рости, куди летіть», - співав колись відомий в Західному Донбасі музикант і композитор Анатолій Марин про свою шахту «Павлоградська», який присвятив багато років життя.

 

55 років шахті «Павлоградська» – це історія, наповнена героїзмом, трудовими подвигами, встановленими рекордами. І, найголовніше, людьми, які своїми руками, розумом та серцем будували та продовжують будувати майбутнє підприємства та всього Західного Донбасу.

У далекому 1968 році саме 20 листопада на шахті Павлоградська були видобуті перші тони вугілля і підготовано перші метри гірничих виробок. З тих пір підприємство тільки нарощувало темпи виробництва, ставились рекорди, а виробничі процеси ставали більш механізованими.

З проєктної потужності 1млн 200 тис. тон «Павлоградська» збільшила свою міць до 2 млн 700 тисяч тон вугілля на рік. І сьогодні в складі шахтоуправління імені Героїв космосу підприємство стабільно працює і виконує свою місію - забезпечує країну вугіллям.

Василь Снігур, директор шахтоуправління ім. Героїв Космосу, зробив короткий екскурс в історію шахти шахта «Павлоградська», подякував шахтарям та ветеранам за розвиток і становлення шахти, висловив надію що і надалі ім'я «Павлоградської» буде звучатиме гордо! За 55 років шахтарі видали на-гора 76,2 млн тон вугілля і пройшли 740,5 км гірничих виробок.

Шахтарів різних поколінь «Павлоградської» із 55-річчям привітав і побажав їм успіхів, миру, добра та злагоди генеральний директор ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» Сергій Воронін.

В цей день державні відзнаки, нагороди та подяки отримали 54 працівники.

 

 

Від Дніпропетровської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості шахтарів «Павлоградської» привітав Сергій Юнак. Він нагадав через які труднощі довелося пройти трудовому колективу в період становлення. Подякував шахтарям і ветеранам за їх професійність, мудрість і терпіння в подоланні цих негаразд. І сьогодні «Павлоградська» в передовиках, навіть першою серед шахт виконала річний план по видобутку вугілля.

 

 

Сергій Юнак під час урочистостей вручив нагороди Профспілки вугільників. Так, Знаком Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості були нагороджені Микола Васильович Єгоров, електрослюсар черговий дільниці автоматизації, зв’язку та інформаційних технологій, Олександр Сергійович Туртуков, заступник начальника дільниці вентиляції та техніки безпеки, Антон Сергійович Пермінов, електрослюсар підземний дільниці стаціонарного обладнання.

Нагородний знак «За заслуги в Профспілці» ІІІ ступеня отримали Віктор Олександрович Шпак, гірничий майстер дільниці з видобутку вугілля №2 и Володимир Юрійович Лапін, МГВМ дільниці підготовчих робіт №6.