Відбулося обговорення професійних стандартів «Машиніст гірничих виїмкових машин» та «Прохідник»
20.09.2023 19:30


15 вересня поточного року відбулася зустріч Голови Профспілки Андрія Зиміна з представниками «Федерації роботодавців паливно-енергетичного комплексу України», експертів Міненерго та ДТЕК Енерго, з обговорення професійних стандартів «Машиніст гірничих виїмкових машин» та «Прохідник».

 

На обговоренні було прийнято рішення стосовно вимог до перепідготовки та підвищення кваліфікаційного розряду зазначених професій через зменшення терміну навчання. Так, замість 1 року стаж роботи за технологічно-суміжною професією 5 кваліфікаційного розряду повинно складати не менш 6 місяців. Відповідна норма прийнята і для підвищення кваліфікації 5 розряду.

Слід зазначити, що попередньо Профспілкою були напрацьовані та направлені до АТ «ДТЕК Дніпроенерго» відповідні пропозиції, які стосуються удосконалення професійних стандартів з низки гірничих професій.

На даній зустрічі визначено щодо необхідності подальшого розгляду профстандартів, з метою приведення їх до європейських норм та забезпечення безпечної роботи працівників вугільної галузі.