У ПАВЛОГРАДІ ЗУСТРІЧАЛИ ПРЕДСТАВНИКІВ БРИТАНСЬКИХ ПРОФСПІЛОК З ГУМАНІТАРНИМ ВАНТАЖЕМ
24.07.2023 13:20


І знову приємна новина від наших закордонних друзів: в Україну прибув черговий гуманітарний вантаж від шахтарських профспілок Великої Британії - іще одна автівка для потреб ЗСУ, а також медикаменти, прикмети першої необхідності тощо.

 

Цього разу друзі з Уельсу прибули безпосередньо до нашого міста. Їх зустрічали представники Дніпропетровської територіальної організації Профспілки вугільників на чолі з головою теркому Сергієм Юнаком. Представники профспілок та жителів Уельсу отримали подяки та нагороди за допомогу Збройним Силам України.

 

 

Нагадаємо, ще у березні 2022 року терком Профспілки вугільників звернувся до своїх друзів із Вугільної Профспілки Великої Британії за можливістю допомогти у придбанні тепловізорів, оптичних прицілів, медикаментів. Було запропоновано зробити відеозвернення голови теркому, яке транслювалося на телебаченні Великої Британії. На основі цього було створено Фонд допомоги Україні, в якому найактивнішу участь взяв Мік Антонів, громадянин Уельсу.

 

 

З червня 2022 р. по сьогоднішній день Національною профспілкою Великобрітанії було перераховано і надіслано 20 тисяч фунтів стерлінгів (були придбанні оптичні приціли та тепловізори). Від друзів з Уельсу та української діаспори отримано 9 машин «Пікап» з гуманітарною допомогою (обмундирування, взуття, прилади нічного бачення, ліхтарики, медикаменти, реанімаційний блок та багато іншого), які були доставлені на передову.