ОДНИМ ІЗ ГОЛОВНИХ ПИТАНЬ НАВЧАЛЬНОГО СЕМІНАРУ БУЛО ПРО АТЕСТАЦІЮ РОБОЧИХ МІСЦЬ
09.06.2023 12:03


З 29 по 31 травня цього року проходив навчальний семінар первинної профспілкової організації шахти «Благодатна». Семінар проходив на базі санаторію «Новомосковський». У семінарі взяли участь 16 осіб – голови дільничних комітетів профспілки.

Як розповів голова профспілкового комітету шахти "Благодатна" Олександр БЕРЕЗА, під час семінару було обговорено такі теми:

Робота та виробничі показники ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» в умовах війни. Проведення порівняльного аналізу щодо зміни системи преміювання за професіями, які найменше укомплектовані на підприємстві. Порівняльний аналіз проводився із закриття заробітної плати: березень до квітня 2023 року. Йшлось про відновлення роботи комісії із соціального страхування на підприємствах "Павлоградвугілля".

Також на семінарі говорили про роль профспілкових організацій у житті колективу, про соціальні гарантії, які поширюються на членів профспілки. Розглядали питання про допомогу працівникам, які служать у Збройних силах України, а також про допомогу військовим частинам нашого регіону та територіальній обороні.

На порядку денному було розглянуто питання постійного контролю за чисельністю профспілкової організації та залучення нових членів профспілки.

Одним із головних питань навчального семінару було про атестацію робочих місць. Вивчали постанову Кабінету Міністрів про порядок проведення атестації на робочих місцях та умов праці.

Учасникам семінару було надано інформацію про попередню атестацію у шахтоуправлінні імені Героїв космосу. Було наголошено на виявленні основних шкідливих факторів, на які слід звернути увагу при проведенні наступної атестації робочих місць.

Було розглянуто останню ухвалу президії Дніпропетровської територіальної організації від 23 травня цього року про збільшення заробітної плати.

Також розглянули питання про оздоровлення трудящих та їхніх сімей, у тому числі – оздоровлення працівників, покликаних до Збройних Сил України.

Під час семінару всі голови дільничних комітетів профспілки отримали інформацію, роздруковану на папері. Ця інформація у повному обсязі буде доведена до трудових колективів.