СПІЛЬНИМИ ЗУСІЛЛЯМИ НАБЛИЖАЄМО ПЕРЕМОГУ
08.06.2022 15:34


З початку війни, яку Росія розв'язала проти України, гірники Західного Донбасу, керівництво та трудові колективи шахт і філій, шахтарськи профспілки продовжують надавати всіляку допомогу та підтримку Збройним Силам та територіальній обороні.

В умовах безперервних бойових дій шахти, Першотравенський ремонтно-механічний завод, ЦЗФ «Павлоградська», філії та допоможні підприємства «ДТЕК Павлоградвугілля» працюють у плановому режимі. Наші гірники продовжують видобувати необхідне країні вугілля, що дозволяє українським ТЕС гарантувати світло та тепло у будинках українців.

Дніпропетровська територіальна організація Профспілки працівників вугільної промисловості робить усе можливе задля наближення перемоги над російськими окупантами. Грошова допомога Збройним Силам України, бійцям територіальної оборони, волонтерам та біженцям перевищила мільйон гривень. Для захисників України купуються автомобілі, бронежилети, берці, спальні мішки, продукти, медикаменти та багато іншого. Крім того, майже 430 тисяч гривень пішли на надання допомоги членам профспілки та профспілковим організаціям на території, де йдуть воєнні дії, а також внутрішньо переміщенним особам.

Свій посильний внесок у загальну справу роблять первинні профспілкові організації Профспілки працівників вугільної промисловості. Їх грошовий внесок складає:

Павлоградська автобаза – 213 896 грн.

Шахта ім. Героїв космосу – 200 490 грн.

Шахта «Благодатна» - 143 334 грн.

Шахта ім. Н.І. Сташкова – 141 000 грн.

Шахта «Степова» - 130 000 грн.

Шахта «Самарська» - 118 000 грн.

Шахта «Західно-Донбаська» - 92 000 грн.

Шахта «Ювілейна» - 85 500 грн.

Шахта «Дніпровська» - 76 840 грн.

Павлоградське енергопідприємство – 61 100 грн.

«Павлоградвантажтранс» - 50 000 грн.

Шахта «Павлоградська» - 43 800 грн.

Шахта «Тернівська» - 33 000 грн.

Профспілковий комітет ПРМЗ – 14 111 грн.

***

Окремо підкреслимо, що у водіїв Павлоградської автобази сьогодні свій фронт. Як повідомив голова первинної профспілкової організації ППВП Сергій Гармаш, у цей непростий час адміністрація, профспілкова організація та весь колектив у цей непростий час працюють у тісному зв'язку. Люди не шкодують сил і часу, аби наблизити довгоочікуваний день перемоги над окупантом. Водії пасажирського транспорту Бузак І.М., Воскобійников Д.В., Ситник П.В., Петренко А.В., Артиков І.Х., Нич В.А. брали участь в евакуації мирного населення гуманітарними коридорами з районів, де йшли і йдуть бойові дії. Колектив автобази регулярно доставляє товарно-матеріальні цінності для стабільної роботи підприємств «Павлоградвугілля», незважаючи на те, що доводиться їздити до міст, що прилягають до зони бойових дій. Крім виконання своїх прямих обов'язків, водії здійснювали евакуацію шахти «Білозерська» м. Добропілля, вивозячи звідти людей та товарно-матеріальні цінності. Окрема подяка водіям бензовозів (бригадир Афанасьєв А.В.), котрі регулярно доставляють паливо для того, щоб увесь цей механізм працював стабільно. Водії працюють, незважаючи на те, що за паливом часом доводиться їздити на нафтобази, розташовані в безпосередній близькості до зони бойових дій.

***

Інформація від голови первинної профспілкової організації Першотравенського РМЗ Олександра Хлістунова. На території підприємства був організований збір коштів для придбання членам профспілки та їх родичам, які були мобілізовані до ЗСУ та сил територіальної оборони, бронежилетів та розгрузок до них. Тероборонцям та підрозділам ЗСУ надається допомога у зварювальних роботах різних металоконструкцій, які терміново потрібні для захисту нашої країни від ворога. Окрім того, виконуються токарні та фрезерні роботи для ремонту техніки та обладнання до неї. Для безперебійної роботи підприємства організована дитяча кімната, у якій перебувають малі діти під наглядом вихователя. Таким чином, мами, у яких чоловіки воюють, мають можливість працювати і виконувати завдання для безперебійної роботи шахт, які добувають вугілля для ТЕС. За час військових дій на підприємстві була надана робота і надається далі більш ніж тридцяти особам різних професій. Людям, які прибули із місць бойових дій, а також внутрішньо переміщеним особам надається як консультативна юридична, так і психологічна допомога. Люди, які виїхали з місць бойових дій, безкоштовно розміщуються в домах і квартирах.

***

Не залишилась осторонь первинна профспілкова організація філії «Павлоградське енергопідприємство», яка також працює у тісному зв'язку з адміністрацією. Представники підприємства завітали до пункту прийому гуманітарної допомоги «Європейська солідарність» у Павлограді, куди завезли продукти харчування, медикаменти, деякі речі та багато іншого з того, що потрібно сьогодні бійцям Збройних Сил та територіальної оборони. «Первинка» надала матеріальну допомогу пораненому воїну ЗСУ, а також 10 працівникам котельного цеху шахти «Білозерська» у Добропіллі. Окремо відзначимо вчинок голови первинної профспілкової організації Черноброва Р.М., який перерахував на загальну справу перемоги над ворогом свої особисті кошти: 9 тисяч гривень на потреби ЗСУ та 2 тисячі – територіальній обороні.

***

Посильний внесок у загальну справу роблять й інші «первинки» Дніпропетровської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості - шахт, філій та допоміжних підприємств ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля». Завдання у всіх одне – зробити все можливе для якнайшвидшої перемоги над окупантом.