З Днем вишиванки!
21.05.2018 12:47

17 травня українці та прихильники України в усьому світі відзначали День вишиванки, присвячений українській культурі та традиціям. Долучитись до свята, яке щороку припадає на третій четвер травня, зовсім не складно. Достатньо прийти в українській вишитій сорочці на роботу, навчання чи один із запланованих на цей день святкових заходів.

Чимало працівників «Павлоградвугілля» прийшли 17 травня на роботу саме у вишиванках. На першому фото – бухгалтери Дніпропетровської територіальної організації ПРУП Алла Почерніна та Лариса Біденко. Продемонстрували свою любов до рідної України і працівники департаменту Бухгалтерського обліку та звітності «ДТЕК Сервіс» Вікторія Шкурпела, Олена Опанасенко, Михайло Безверхий та Ганна Ломп. 

«Українська вишиванка – це національна святиня, – сказав Михайло Безверхий. – Саме вишиванка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Це наш національний оберіг».

Підкреслим: український День вишиванки підтримають у більш ніж 50 країнах світу. Коли започатковували святкування, то ніхто собі за мету не ставив, щоб воно розрослося до світових масштабів. Тому було приємною несподіванкою, коли у 2014 році наше свято вийшло за межі нашої країни і стало вже Всесвітнім днем вишиванки.