У Павлоград приїхали найкращі кікбоксери України
21.05.2018 12:38

10 - 12 травня в Павлограді в спортивно-оздоровчому комплексі «Центр» проходили престижні змагання: чемпіонат України з кікбоксингу ВТКА серед дорослих (жінки, чоловіки), Турнір найсильніших кікбоксерів України серед юнаків та дівчат та чемпіонат ГО ВФСТ «Україна» з кікбоксингу ВТКА серед юніорів та юніорок. Докладніше про змагання розповів Перший віце-президент Української спортивної аматорської Асоціації з кікбоксингу ВТКА, Заслужений тренер України Дмитро Олійник.

– Дмитро Сергіович, будь ласка, декілька слів про підсумки чемпіонату.

– В цих змаганнях прийняли участь близько  400 спортсменів  із 15 областей України та міста Києва  – це багаторазові  чемпіони та призери Всеукраїнських змагань та чемпіонатів Європи та Світу, найсильніші кікбоксери України. Змагання проводились з метою відбору та комплектування національної збірної команди України для участі у Чемпіонаті Світу з кікбоксингу ВТКА, який відбудеться  в жовтні-листопаді в Італії.

На змаганнях у Павлограді спортсмени показали високий рівень майстерності. На ряду із спортсменами високого професійного рівня чемпіонами та призерами Світу, Майстрами спорту України, Майстрами спорту України Міжнародного класу проявили майстерність багато молодих та перспективних спортсменів із різних регіонів нашої держави. Багато з них будуть включені до національної збірної команди України з кікбоксингу ВТКА. Це такі як: Олексій Курчин (Миколаївська область), Євген Звонок (Чернігівська область), Олег Крисюк (м. Вараш, Рівненщина), Антон Черніков (Харківщина) та багато інших.

Свій рівень майстерності підтвердили Майстри спорту України міжнародного класу Володимир Данчин, Олександр Тен, Владислав Городчанін з Полтавської області, Анастасія Коновальчук (Волинська область), Андрій Голуб (Тернопільщина), Роман Скрипник (м. Першотравенськ, Дніпропетровська область), Олександр Фокшек, Богдан Ільницький, Роман Яковин (Івано-Франківська область) та інші.

– А як виступили на змаганнях павлоградці?

– Наші земляки, вихованці ПНЗ ДЮСШ Павлоградської міської ради Владислав Іваниця, Станіслав Судоплатов, Христина Конкулевська, Богдан Брюханов, Владислав Кукарін, Гліб Єгоров, Арсеній Захаров, Гліб Григорян, Вікторія Борисенко, Філіп Турбінін, Руслан Рябоконь, Данило Народов та багато інших вибороли у чемпіонаті України серед дорослих 12 золотих, 4 срібних та 6 бронзових медалей.

У Турнірі найсильніших кікбоксерів серед юнаків та дівчат – 7 золотих, 10 срібних та 6 бронзових медалей, і у чемпіонаті ГО ВФСТ «Україна» серед юніорів та юніорок вибороли 11 золотих, 3 срібних та 1 бронзову медалі. Своїми перемогами наші спортсмени внесли вагомий вклад в командний залік збірної команди Дніпропетровської області, яка у всіх трьох чемпіонатах виборола перше загальнокомандне місце випередивши такі сильні збірні команди Харківської,  Івано-Франківської та Полтавської областей.

Наших переможців та призерів змагань підготували тренери високої кваліфікації ПНЗ ДЮСШ Павлоградської міської ради: старший тренер-викладач відділення кікбоксингу Олександр Володимирович Коротич, тренери викладачі  Ігор Анатолійович Мацюк, Олександр Олександрович Кривозуб, Андрій Валерійович Захаров та Олександр Геннадійович Сердюков.

– Завдяки кому стало можливим провести ці змагання саме у Павлограді?

– Це важливе питання. За створення належних умов та надання всебічної  допомоги  у підготовці та проведенні чемпіонатів України, учасники змагань, тренери та судді  висловлюють слова вдячності: міському голові м. Павлограда Анатолію Олексійовичу Вершині, Народному депутату України Артуру Володимировичу Мартовицькому, Голові Дніпропетровської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України, депутату Дніпропетровської обласної ради Сергію Івановичу Юнаку, Генеральному директору ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля», депутату Дніпропетровської обласної ради Сергію Анатолійовичу Вороніну та іншим.