ЮРІЙ ІВАНОВИЧ ПАНТЮШИН ВВАЖАВ, ЩО ШАХТАРСЬКЕ БРАТСТВО – ЦЕ ВЕЛИКА СИЛА ПечатьE-mail
10.10.2024 20:35

7 жовтня 2024 року пішов з життя Юрій Іванович Пантюшин. Йому було 78. Незважаючи на свій вік,це була невгамовна людина і, головне,небайдужа.

Він був беззмінним головою ради ветеранів та інвалідів шахти «Благодатна». До того, як пішов на заслужений відпочинок, працював на цій шахті 41 рік - був гірничим майстром, помічником, заступником та начальником прохідницької дільниці.

Тільки завдяки організаторським здібностям Юрія Івановича ветерани-шахтарі збиралися великою дружною родиною, щоб згадати, як разом працювали, ставили рекорди, переживали невдачі, святкували перемоги. Не всі люди могли збиратися на ці зустрічі за станом здоров’я, але Юрій Іванович вважав своїм обов'язком не забувати про них. Шахтарі-ветерани регулярно відвідували своїх колег, допомагали, чим могли, у тому числі сім'ям в оформленні необхідних документів, вирішували їхні проблеми на рівні адміністрації шахтоуправління та міської влади Павлограда.

Ю.І. Пантюшин вважав, що шахтарське братство - це велика сила, і вона не втрачає своєї властивості, а лише міцнішає з роками. До війни були організовані колективні виїзди на відпочинок на море, екскурсії містами України. Юрій Іванович тісно співпрацював з Дніпропетровською територіальною організацією Профспілки вугільників для вирішення питань відпочинку шахтарів-ветеранів. Також ветеранська організація під головуванням Ю.І. Пантюшина брала активну участь в акціях протесту за права шахтарів, які проходили в Києві під стенами Верховної Ради, Кабінету міністрів, Офісу Президента.

 

 

Дніпропетровська територіальна організація Профспілки працівників вугільної промисловості висловлює глибоке співчуття рідним та близьким Пантюшина Юрія Івановича. Світла пам’ять світлій людині.