МУЗЕЙ ПРИКОРДОННИКІВ ОТРИМАВ НОВЕ ПРИМІЩЕННЯ ПечатьE-mail
02.10.2024 23:32


Музей-кімната бойової слави прикордонних військ був відкритий в Павлограді в далекому 2012 році. Основний напрямок його роботи – військово-патріотичне виховання підростаючого покоління. В середньому за рік музей відвідує 1500-2000 школярів та студентів.

 

На минулому тижні музей розкрив свої двері для відвідувачів в більш просторому приміщенні - в одній із гімназій міста Павлоград. До речі, в нашій області це єдиний музей прикордонників.

Як розповів керівник музею Ігор Іваніченко, ідея відкрити музей прийшла ветеранам-прикордонникам Павлоградської асоціації, коли їх попросили відремонтувати кімнату бойової слави в раді ветеранів, що знаходиться в шахтарському мікрорайоні. З тієї пори почалась співпраця зі школами та іншими навчальними закладами міста.

- В новому приміщенні, звичайно, більше можливостей для проведення екскурсій, - розповідає Ігор Іванович, - експонати стали більш доступними для перегляду. Після переїзду в нове приміщення, я так розумію, почнеться процес здобуття статусу народного музею.

 

 

Наразі в музеї бойової слави прикордонників вже багато експонатів сьогоднішньої війни проти російського агресора. Сьогодні тут пишеться сучасна історія.

- І як це не прикро, - сказала директорка ліцею Юлія Миколаївна Пивоварова, - діти, які будуть вивчати цю історію, якої поки немає в підручниках, є учасниками цієї війни. Вони чують і бачать наслідки ракет, які б’ють по нашому місту, вони багато разів на день під час уроків спускаються в сховище. Але ми віримо в перемогу нашого народу в війні проти російського агресора, бо ми захищаємо свою землю.