3D-ПРИНТЕР ДОПОМАГАЄ НАШИМ ВІЙСЬКОВИМ ПечатьE-mail
25.09.2024 16:14


Дніпропетровська територіальна організація Профспілки вугільників надала фінансову допомогу Благодійному фонду «Разом до майбутнього». На ці кошти придбано дорогий пластик для 3D-принтера, за допомогою якого виготовляються різні деталі, необхідні для фронту.

 

Технологія 3D друку була запатентована в 80-х роках минулого століття, але популярність набула відносно недавно. Було розроблено нові, перспективні методики та можливості 3D-технологій, які дозволили вийти на абсолютно новий рівень. Однак і до цього дня методика відома не у всіх колах, і далеко не кожен знає, що таке 3D-друк.

«Якщо коротко, 3D-друк – це методика виготовлення об'ємних виробів на основі цифрових моделей, – розповів один із керівників Благодійного фонду «Разом до майбутнього» Олег Плахін. - Незалежно від конкретної технології, суть процесу полягає у поступовому відтворенні об'єктів. У цьому процесі використовується особливий пристрій – 3D-принтер, який друкує певними видами матеріалів. Відтворення об'єктів відбувається поступово. За необхідною формою шар за шаром наноситься вибраний матеріал, формуючи готовий виріб. Варто відзначити, що можливості 3D-друку практично безмежні, тобто виготовити можна все, що завгодно».

 

 

Тепер завдяки волонтерам Фонду можливості 3D-друку активно використовуються для виконання військових замовлень. Відзначимо, що Благодійний фонд «Разом до майбутнього» було створено у Павлограді у серпні минулого року. Один з засновників - наш відомий фермер-француз Кусан Клеман (саме на його кошти було придбано принтер).

Це команда небайдужих людей, які об'єдналися, щоб допомагати тим, хто перебуває у надзвичайно вразливому становищі. Фонд заснований з метою надання безкоштовної допомоги людям, що перебувають поблизу зони бойових дій, а також безпосередньо військовим. Це забезпечення необхідних ресурсів – харчування, питна вода, медичні засоби, засоби гігієни та інше.

«Тепер завдяки 3D-друку наші можливості набагато ширші, – продовжив Олег Плахін. – Війна торкнулася кожного, і ми через свої можливості маємо надавати посильну допомогу військовим. Вдячні теркому Профспілки вугільників на чолі із Сергієм Івановичем Юнаком за розуміння, підтримку та надану допомогу у придбанні пластику для принтера».

 

 

***

На сьогоднішній день у лавах благодійного фонду перебуває близько 50 волонтерів. Це і підприємці, і громадські активісти, і пересічні громадяни. Охочі приєднатися до благодійної роботи можуть дзвонити за номером 096.020.5632. Інформація про фонд є також у соціальних мережах Фейсбук, Інстаграм та Телеграм.