Життя ветеранів. ВОНИ Й ДОСІ НА ПЕРЕДНЬОМУ КРАЇ… ПечатьE-mail
11.09.2024 22:19


Усі ці люди вже на заслуженому відпочинку, але зв'язків із рідним колективом не поривають. А все тому, що ветеранська організація шахти «Благодатна» – одна з небагатьох у Західному Донбасі, яка справді працює, живе та діє.

Ось вони знову, вкотре зустрілися, щоб відзначити своє професійне свято День шахтаря, згадати минуле, душевно поспілкуватися з тими, з ким працювали колись пліч-о-пліч, ділили радість перемог та гіркоту невдач.

Ці зустрічі стали традиційними, і не лише у свята. Лідер ветеранської організації Юрій Іванович Пантюшин, людина небайдужа, з активною життєвою позицією, пропрацювавши на «Благодатній» більш ніж 40 років і пішовши на заслужений відпочинок, просто не міг залишатися осторонь тих справ, якими жила шахта. Він зумів згуртувати ветеранів у міцну організацію, яка в силу своїх можливостей успішно вирішує багато ветеранських проблем.

«У нас дуже дружна команда, – каже Юрій Іванович. – Грози, прохідники, машиністи електровозів, механіки, гірничі майстри – всі вони свого часу задавали тон на шахті і зараз не залишаються осторонь, душею вболівають за спільну справу. На жаль, багато кого вже нема з нами, є такі, хто прикутий до ліжка. Ось і сьогодні далеко не всі змогли прийти на нашу зустріч. Тому ми вважаємо своїм обов'язком не забувати про цих людей. Регулярно відвідуємо, допомагаємо чим можем, у тому числі сім'ям в оформленні необхідних документів, намагаємося вирішувати їхні проблеми на рівні адміністрації шахтоуправління та міської влади Павлограда».

Не залишається ветеранська організація осторонь і міських проблем. Така вже в них натура – ​​неспокійна, незважаючи на вік, дбаюча за те, щоб рідний Павлоград жив, процвітав та розвивався.

А до цього, на жаль, ще далеко. Оскільки багато хто з них живе в мікрорайоні Шахтобудівників, звичайно, що проблеми само цього селища у ветеранів на першому плані. І у них накопичилося чимало претензій до нашої міської влади.

«Таке враження, що ми б'ємося чолом об непробивну стіну, - нарікали ветерани під час останньої зустрічі. – Ось уже скільки років намагаємось вирішити проблему реконструкції проспекту Шахтобудівників. Подивіться, як виглядає проспект Артема у Тернівці та порівняйте з нашим – це ж сором і ганьба! Років п'ять-шість тому начебто чогось досягли – з обласного бюджету було виділено гроші, був навіть проект благоустрою, нам пообіцяли найближчим часом приступити до робіт і… на тому справа затихла. Де ті гроші? Та й інші вулиці селища виглядають не дуже. Навесні та восени калюжі – нікуди не пройдеш, обіцяли зробити дороги, але обмежуються дрібним латанням дірок. І як після цього оцінювати роботу міської влади?».

…Під час зустрічі ветерани порушили чимало інших проблем – і міських, і навіть загальнополітичних, які не меншою мірою хвилюють небайдужих громадян. Втім, це вже тема окремої розмови, і ми плануємо повернутися до неї найближчим часом.