НА ШАХТІ «ПАВЛОГРАДСЬКА» ВІДКРИЛИ МУЗЕЙ ВІЙСЬКОВИХ ТРОФЕЇВ ПечатьE-mail
28.06.2024 00:26

Частки боєкомплектів, уламки від ракет, залишки мін, кулеметні стрічки, гільзи від боєприпасів, прапори військових частин і багато інших військових символічних трофеїв на підприємство передали шахтарі, які з перших днів війни боронять Україну у лавах збройних сил.

 

Так захисники віддячують колективу за підтримку, демонструють звитяги та нагадують про зусилля якими здобувається свобода та незалежність країни.

Більшість символічних трофеїв на підприємство привезли волонтери Олександр Болотін та Євген Борисенко, які постійно доставляють захисникам необхідні речі на найгарячіші напрямки. Та й з фронту повертаються не з пустими руками.

«Цей бойовий Starlink з 25 бригади передав наш військовий «Кадєт». Ми купували його для бригади ще на початку війни та він добре послужив хлопцям. Але приліт осколка «повернув» його до нас на шахту вже не робочим. А ось знакові гільзи з боєкомплекту, яким наш колега-гірник Дмитро Шиян ще у 2022 році збив перший на той час в Україні вертоліт КА -52. Серед експонатів є навіть запчастини з ворожої техніки, як доказ перемоги наших військових на полі бою!» - розповідають волонтери.

 

 

Ідея облаштувати музей на підприємстві належить головному інженеру шахти Євгену Богословському. Він спочатку особисто колекціонував подарунки від військових, а потім став організатором експозиції.

«У нас на шахтоуправлінні серед підприємств Західного Донбасу найбільше співробітників стало на захист країни. Ми прагнемо їм допомагати та підтримувати. Маємо потужну волонтерську команду, що завжди на зв’язку з військовими. Особливо багато звернень до ковалів, зварювальників. Цим музеєм прагнемо нагадати всім навколишнім, що наші захисники, колеги власним життям відстоюють нашу свободу. І вони самі надзвичайно потребують підтримки. Тож і ми не повинні здаватися, зневірюватися, а навпаки робити все можливе і неможливе, щоб наблизити перемогу!» - певен головний інженер «Павлоградської».