З ЮВІЛЕЄМ, НАШ БРИТАНСЬКИЙ ДРУЖЕ! ПечатьE-mail
21.06.2024 21:32

22 червня 70-річний ювілей відзначає справжній друг Дніпропетровської територіальної організації Профспілки вугільників і справжній патріот України, видатний профспілковий діяч Великої Британії Мік Антонів.

Взагалі-то його офіційний день народження – 2 вересня, але у братів Міка Антоніва і Міка Поллека є одна дорога серцю спільна дата, і саме в цей день – 22 червня – вони разом відзначають спільне свято.

Привітання з нагоди ювілею британських друзів направив голова Дніпропетровського теркому Профспілки вугільників Сергій Юнак (дивіться відео).

 

 

НАША ДОВІДКА


Мік Антонів вважає себе справжнім українцем. І не випадково – він народився 1954 року в Редінгу (одному з осередків української діаспори в Британії) у родині українців. Батько Міка емігрував до Британії як біженець після Другої світової війни.

У 1973 році Мік приїхав до Уельсу, щоб вивчати право в юридичній школі Кардіффа, Університет Уельсу. Був президентом Національної спілки студентів Уельсу з 1977 по 1979 рік. До обрання у Національну асамблею Уельсу був практикуючим адвокатом. Антонів був партнером у Thompsons Solicitors, з якими розпочав свою практику в 1980 році. Був провідним членом Уельського руху проти апартеїду (WAAM) протягом 1980-х років. У 1981 році обраний до Ради округу Південний Гламорган при палаті суду від Лейбористської партії. У 2011 році був обраний до Національної асамблеї Уельсу. В червні 2016 року був призначений юрисконсультом у судах Уельсу – до 2017 року. Обраний членом Парламенту Уельсу.

Антонів володіє українською мовою і використовував свої знання під час зустрічей з українськими чиновниками, включаючи прем'єр-міністра Володимира Гройсмана на міжнародних самітах, таких, як Комітет регіонів Європейського Союзу. Він заявив, що є прихильником вступу України до Європейського Союзу, а також прихильником вступу країни до НАТО і не підтримує український федералізм.

Мік Антонів неодноразово був гостем Дніпропетровської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості, з якою підтримає давні і дружні контакти. Наші профспілкові активісти теж неодноразово вирушували до Великої Британіі, де зустрічалися зі своїми англійськими колегами.

З початку російсько-української війни британські друзі одразу ж стали на сторону України, яка захищає свою землю від загарбників. У цей складний для України час ми постійно відчуваємо як моральну, так і матеріальну підтримку британських профспілок, зокрема профспілок та жителів Уельсу, які допомагають нашим захисникам автівками, медикаментами, медичним та іншим обладнанням. Серед постійних та надійних друзів – саме член Парламенту Уельсу Мік Антонів.

Шановний Мік! Вітаємо Вас з ювілеєм! Бажаємо наснаги і нових успіхів у справах. Висловлюємо подяку за вашу підтримку України та сподіваємося, що дружні зв'язки між нашими профспілками та нашими народами міцнітимуть.