ВЕТЕРАНИ ЗАХІДНОГО ДОНБАСУ ДІЛИЛИСЬ ХЛІБОМ З ПОБРАТИМАМИ ПечатьE-mail
14.06.2024 21:35


13 червня у Павлограді разом зібрались представники ветеранської спільноти, первинних організацій профспілок України, волонтери, помічники ветеранів та очільники ДТЕК Павлоградвугілля й Павлоградської міськради, щоб, згуртувавшись, виконати важливу місію - приготувати смаколики для захисників в рамках соціального проєкту «Ділимось хлібом».

 

 

Разом з товаришами старанно ліпив пироги з яблуками гірник з ШУ ім. Героїв космосу Владислав. Чоловік вперше мав справу з тістом, хоча готувати йому доводилось і для товаришів на фронті, і вдома. Захисник боронив країну з 2020 р., а сьогодні повернувся додому через погіршення стану здоров'я:

«Хочеться бути корисним для нашої країни, товаришів, які залишились на передовій. Тому для мене це не просто приготування їжі, це можливість підтримати побратимів, передати їм від себе частинку душі та енергії. І для нас, ветеранів, це захід, який надихає та об’єднує, адже ми відчуваємо себе потрібними. До того ж ми знайомимось, комунікуємо, знаходимо шляхи вирішення бюрократичних та нагальних питань».

 

 

В теплій атмосфері, у спілкуванні та розмовах приготували 300 духмяних смаколиків, які волонтери ще гарячими повезли у шпиталі для поранених захисників.

 

 

«Сьогодні мав можливість доєднатися до заходу, за що дуже вдячний, - відзначив голова Дніпропетровського теркому Профспілки вугільників Сергій Юнак. - Адже це почесно - бути в колі ветеранів. Не передати словами свої відчуття, коли кремезні, мужні чоловіки, Герої, старанно вимішують тісто, ліплять пиріжки, роблять булочки. Відчуваєш свою причетність до боротьби в такий спосіб, адже кожен сьогодні на своєму місці наближає перемогу. Наша профспілка весь час підтримує військових, адже сьогодні важлива будь ласка допомога від забезпечення провізією до купівлі автівок чи дронів».

 

 

Пироги з яблуками та булочки з маком вийшли на славу: пухкі, запашні, з тоненькою скоринкою та солодкою начинкою, приправлені любов'ю та енергією кухарів-чоловіків. Смаколики обов'язково нададуть сил та наснаги й пришвидшать одужання наших захисників.

 

 

Проєкт реалізується при підтримці компанії ДТЕК Енерго та Фундації ім. Князів-благодійників Острозьких.