РОДИНА ЗАХИСНИКА ВІДПОЧИВАТИМЕ У ТРУСКАВЦІ ПечатьE-mail
06.06.2024 08:07

Дніпропетровська територіальна організація Профспілки вугільників піклується про наших захисників та їхні сім'ї. Особливу увагу приділяють тим, хто демобілізувався, втративши здоров'я на передовій.

 

Днями голова теркому ППВП Сергій Юнак вручив путівку до Трускавця сім'ї колишнього військовослужбовця Збройних Сил Євгена Велетнюка, гірничого майстра, а нині пенсіонера шахти «Самарська».

 

 

Свою «бойову біографію» Євген розпочав ще 2014-го року у складі підрозділів АТО-ООС. Пройшов Маріуполь, Бахмут та інші гарячі точки. У 2022 році, будучи серйозно хворим, повернувся до Павлограда. Але не надовго – коли агресор вдерся на нашу землю, не зміг залишатися осторонь.

 

 

«Того фатального ранку він вийшов на балкон покурити і... все: рюкзак в руки - і до військомату, - розповіла дружина Євгена Жанна. - Свій діагноз, який дозволяв йому залишатися вдома, приховав. Для мене це не стало несподіванкою – він просто не міг зробити інакше. Тим більше, що у 2017 році у свої 24 роки в Авдіївці загинув наш син Михайло Добролета».

 

 

…Зараз Євген знову у Павлограді – серйозна хвороба дається взнаки. Але не сидить дома склавши руки – очолює одну із груп у пошуково-рятувальному загоні «Антарес». За допомогою спеціально навчених собак розбирають завали та рятують людей після російських бомбардувань. Так було у Дніпрі, інших містах та селищах.

 

 

«Інакше не можна, – каже Євген. – На Перемогу мають працювати всі – кожен на своєму місці та через свої можливості. Тільки згуртувавшись, ми зможемо перемогти ворога. І я впевнений: цей час не за горами».