ВОЇНИ-ШАХТАРІ ПРОХОДЯТЬ РЕАБІЛІТАЦІЮ У «СОЛОНОМУ ЛИМАНІ» ПечатьE-mail
24.05.2024 22:38


За ініціативою Сергія Юнака, голови Дніпропетровської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості, був укладений договір із Дніпропетровським обласним спеціалізованим реабілітаційним центром «Солоний лиман» щодо реабілітації шахтарів, демобілізованих з фронту.

Цей договір почав діяти в травні. Профспілкові лідери підприємств збирають інформацію про тих, хто повернувся з фронту і потребує реабілітації фізичного та психологічного стану здоров’я, щоб надалі відправити їх на лікування.

Довірений лікар Дніпропетровського теркому Профспілки вугільників Артем Ілющенко розповів про ситуацію наступне:

- Працівників підприємств, які повернулися з фронту на шахту, але потребують відновлення фізичного та психічного здоров’я після військової служби, ми направляємо на реабілітацію до «Солоного лиману», де здійснюється реабілітація після тяжких травм. На його території є унікальна цілюща грязь у нашому регіоні, і люди успішно позбавляються тут недуг, пов'язаних із захворюваннями кістково-м'язової системи, хребта, опорно-рухового апарату.

 

 

Тут протягом 14 днів наші захисники пройдуть повну реабілітацію в спеціалізованих відділеннях, де працюють реабилитологи, психіатри, психологи, масажисти, ерготерапевти, фізіотерапевти, їх дії спрямовані на реабілітацію саме військових.

За словами Івана Лазарєва, генерального директора Дніпропетровського обласного спеціалізованого реабілітаційного центру, Солоний лиман – це загадкове озеро, лікувальні грязі та унікальний мікроклімат.

- Цей курорт – справжня перлина нашої області, - наголосив він. - У реабілітаційному центрі ми поєднуємо грязелікування з апаратною та медикаментозною фізіотерапією, фізкультурою, масажами. Лікувальний курс відповідає усім сучасним світовим стандартам.

Унікальною особливістю медичної реабілітації є можливість поєднання традиційних медико-реабілітаційних заходів із процедурами, при яких використовуються цілющі грязі Солонолиманського родовища. Грязь озера Солоний лиман належить до мулових сульфідних грязей материкового типу, має високу пластичність, її можна використовувати без допоміжної обробки. По тепломісткості та теплопровідності вона одна із найкращих серед відомих грязелікувальних озер.

 

 

До послуг воїнів-шахтарів сучасні види апаратної фізіотерапії, озокерито-парафіно­лікування, оздоровчий масаж, бальнеотерапія у вигляді мінеральних, йодобромних та гідромасажних ванн, гідроколонотерапія, гідролазеротерапія, душ Шарко, підводний витяг хребта в теплій мінеральній воді з використанням найсучаснішого обладнання, внутрішнє вживання лікувальної мінеральної води із бювету лікарні, інгаляції в «соляній кімнаті».

Варто додати, що ці реабілітаційні послуги платні, але для наших захисників вони безкоштовні.