НАВЧАЮТЬСЯ ПРОФСПІЛКОВІ ЛІДЕРИ ПечатьE-mail
26.05.2023 15:41


Дніпропетровське обласне об'єднання профспілок започаткувало курс навчання для новообраних голів профспілкових комітетів. Терком профспілки вугільників направив на навчання своїх представників.

У роботі першого семінару, який відбувся 25 травня в Зональному навчально-методичному центрі облпрофоб'єднання, взяли участь новообрані голови первинних профспілкових організацій шахт та філій ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» - Сергій Яценко (шахта «Західно-Донбаська»), Денис Шишацький (шахта «Тернівська»), Олександр Хлістунов (Першотравенський ремонтно-механічний завод) та Інна Томак (філія «Соцвугілля»).

В ході семінару були розглянуті такі теми: «Профспілка та її роль в розвитку економіки та суспільства», «Організаційно-правові підстави діяльності профспілок в Україні» та інші.

 

 

Перед молодими профспілковими лідерами виступив голова обласного об'єднання профспілок Анатолій Яловий. Він зупинився на важливості та основних завданнях первинних профспілкових організацій, адже саме «первинки» знаходяться на передньому краї боротьби за права та інтереси працівників, і це особливо важливо зараз, коли нерідко ці права та інтереси ущемляються.

Не менш важливими були розглянуті на семінарі юридичні аспекти діяльності профспілок. Зокрема, учасникам семінару розповіли про статті закону, який регулює трудові взаємини роботодавця та працівника в період дії військового стану.

Як підкреслили посланці Західного Донбасу, вони отримали в ході семінару чимало корисної інформації, яка допоможе їм у щоденній роботі з людьми.