ПРОФСПІЛКОВІ НОВИНИ. Експрес-огляд ПечатьE-mail
22.11.2022 12:31

ПРО ПЕНСІЙНІ ВИПЛАТИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону України «Про внесення зміни до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (реєстр № 8198). щодо призначення пенсії особам, які проживають на тимчасово окупованій території або на території, де ведуться бойові дії. При опрацюванні даного законопроекту Укрвуглепрофспілка надала свої зауваження та пропозиції до СПО об’єднань профспілок.

Інформація за посиланням: https://www.prupu.org/news/24087/

 

ПРО ЗАСІДАННЯ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ ПРИ ДЕРЖПРАЦІ

Протягом жовтня - листопада місяця п. р. за участі представника Профспілки працівників вугільної промисловості України Валерія Шепелєвича відбулося ряд засідань Громадської ради при Держпраці України. Під час даних засідань було розглянуто ряд питань, що стосуються охорони праці на вугільних підприємствах.

Інформація за посиланням: https://www.prupu.org/news/24085/

 

УРЯД ПОГРОЖУЄ ПРОФСПІЛКАМ КОНФІСКАЦІЄЮ МАЙНА

Під таким заголовком вийшла велика стаття на незалежній міжнародній медіа-платформі openDemocracy.

Інформація за посиланням: https://www.prupu.org/news/24084/

 

ЖИТЛОВІ СУБСИДІЇ ТА ПІЛЬГИ ПРИЗНАЧАТИМЕ ПЕНСІЙНИЙ ФОНД

Пенсійний фонд України у жовтні та листопаді виплатив українцям субсидії за вересень та жовтень, які були призначені органами соціального захисту населення. Починаючи з 1 грудня 2022 року Пенсійний фонд України буде не лише виплачувати, а й призначати житлові субсидії та пільги: тобто громадяни, які витрачають на оплату комунальних послуг більше, ніж 15% сукупного місячного доходу домогосподарства, з 1 грудня для призначення субсидії мають звертатися до органів Пенсійного фонду України. При цьому людина може самостійно обрати до якого саме сервісного центру Фонду їй зручно звернутися. Це не залежить від місця її офіційної реєстрації.

Інформація за посиланням: https://www.prupu.org/news/24091/

 

ВТРАТА РОБОТИ НА ТЛІ ВІЙНИ: ЯК ОТРИМАТИ НЕСТАЧУ СТАЖУ ДЛЯ ПЕНСІЇ

Українцям, яким не вистачило страхового стажу у кілька місяців до виходу на пенсію через втрату роботи на тлі війни, пояснили, як вийти із ситуації. Передбачено кілька варіантів подальших дій.

Інформація за посиланням: https://www.prupu.org/news/24089/


Організаційно-інформаційний відділ ЦК Профспілки працівників вугільної промисловості