ДЕТСКИЕ ЛАГЕРЯ ГОТОВЯТСЯ К ЛЕТНЕМУ СЕЗОНУ ПечатьE-mail
09.06.2021 10:55


8 июня на очередном заседании Президиума теркома ПРУП снова обсуждался вопрос летнего оздоровления и отдыха детей. По информации директора филиала «Соцуголь», открытие сезона в лагерях «Павлоградец», им. С. Маркова и «Пролісок» состоится 22 июня.

Напомним, в прошлом году пандемия Covid заставила практически всю Украину поставить массовый детский отдых на паузу. Но в этом ситуация понемногу стабилизировалась. Кроме того, тщательно продуманы все необходимые карантинные меры, чтобы детвора смогла полноценно оздоровиться. Среди них контроль температуры и состояния здоровья для детей и персонала, масочный режим для сотрудников и многое другое.

В соответствии с рекомендациями Кабмина и Минздрава разработаны также Правила функционирования детских учреждений оздоровления и отдыха «ДТЭК Павлоградуголь» в период адаптивного карантина летом 2021 года.

Настоятельно рекомендуем всем родителям внимательно ознакомиться с этими правилами.

ПРИЙОМ ТА ПЕРЕБУВАННЯ

  • Прийом дітей буде здійснюватися лише при наявності медичної довідки (форма 079 «Медична довідка на дитину, яка від’їжджає в дитячий заклад оздоровлення та відпочинку», що регламентується додатком № 12 ДСанПіН 5.5.5.23-99,)
  • До закладу не будуть допускатися діти з підвищеною температурою.
  • Під час перебування дітей у таборі, тричі на день їм будуть вимірювати температуру безконтактним термометром.
  • При підвищенні температури дитина буде ізолюватися та передаватися в медичний заклад. Адміністрація табору забезпечить транспортування до медичного закладу власним транспортом.
  • Доступ на територію закладу працівників табору дозволяється лише у масках.
  • Батьки до закладу не допускаються (при необхідності, батьки можуть доставити речі для дитини до КПП ДЗОВ, та передати їх через відповідального чергового ДЗОВ дитині).
  • Забороняється використання тканинних рушників та м’яких іграшок.
  • Забороняються масові заходи в приміщенні, та за участю запрошених осіб.
  • Харчування дітей буде організоване за оновленим графіком - у дві зміни.
  • Будуть обмежені заняття та ігри з додатковим інвентарем та ті, що передбачають фізичний контакт між дітьми.
  • Діти будуть розміщені у кімнатах з розрахунку 1 дитина на 5 м кв, з дистанцією у 1,5 м.

ПЕРЕВЕЗЕНЯ ДІТЕЙ ДО ЗАКЛАДУ

Перевезення дітей до таборів буде здійснюватися організованими групами у автобусах, які пройшли санітарну обробку. Батьки можуть доставити дитину власним авто, але лише до КПП ДЗОВ. В такому разі дитина приймається до ДЗОВ лише після того, як на КПП ДЗОВ їй виміряють температуру безконтактним термометром.

На кожній централізованій локації відправлення до ДЗОВ працівникам таборів, дітям та супроводжуючим будуть вимірювати температуру безконтактним термометром.

Табори і локації відправлення:

ДЗОВ «Павлоградец» м. Павлоград - Парк 1 травня, м. Першотравенск - Палац культури «Шахтар»;

ДЗОВ «ім. С. Маркова» м. Павлоград - вул. Комарова стадіон «Гірник», м. Тернівка - Центральна Автостанція, м. Першотравенськ - Палац культури «Шахтар»;

ДЗОВ «Пролісок» м. Павлоград - вул. Комарова стадіон «Гірник», м. Тернівка - Центральна Автостанція, м. Першотравенськ - Палац культури «Шахтар».

 

Умови функціонування ДЗОВ «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ»

та припинення їх функціонування в період адаптивного

карантину, влітку 2021 р.

ДЗОВ можуть здійснювати прийом дітей тільки в регіонах «зеленої» та «жовтої» зон епідеміологічної небезпеки і виключно при дотриманні епідеміологічних правил.

  • Дитина не приймається до ДЗОВ, якщо батьки не підписали Згоду на зворотньому боці путівки (слайд 5):

- на виконання ними інших правил та обмежень, затвердженими постановою КМУ від 09 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОУЮ-19, спричиненої коронавірусом 8АК8-СоУ-2», враховуючи Тимчасові рекомендації, щодо організації протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (Соуісі-19), затверджені постановою МОЗ України від 30.04.2020 р. №43.

- про зняття відповідальності з організатора табору у разі захворювання дитини на ГРВІ чи Соуісі-19 під час перебування дитини в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку

- на проведення медичних маніпуляцій, пов’язаних з ПЛР-тестуванням та експрес-тестуванням на Соуісі-19.

  • При виявленні у дитини ознак, характерних при ГРВІ чи Соуісі-19, дитина буде госпіталізована до медичного закладу, з залученням батьків. Діти, які проживали в одній кімнаті з дитиною, у якої підтверджено захворювання на ГРВІ чи Соуісі-19, відправляються на самоізоляцію (транспортом ДЗОВ) до місцю проживання. І назад до ДЗОВ до кінця зміни вже не повертаються.
  • У разі повторного виявлення захворювання на Соуісі-19 впродовж тижня після першого підтвердженого випадку захворювання на корона вірус у дитини, весь ДЗОВ припиняє своє функціонування до кінця зміни. Діти централізовано вивозяться з ДЗОВ до тієї локації з якої здійснювалася їх відправка до табору.


Зворотній бік путівки

 

Я,__________________ (ПІБ батьків), є матір’ю/батьком____________________ ( ПІБ дитини) ____________________ р.н., розуміючи складну епідеміологічну ситуацію в Україні, викликану коронавірусом 8АК8-СоУ-2 та ознайомлений/на з діючими обмеженнями, затвердженими постановою КМУ від 09 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОУГО-19, спричиненої коронавірусом 8АК8-СоУ-2», враховуючи Тимчасові рекомендації, щодо організації протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОУПЗ-19), затверджені постановою МОЗ України від 30.04.2020 року №43, беручи до уваги додаткові обмеження встановлені Адміністрацією ДЗОВ, з якими погоджуюсь повністю, одні з яких:

при виявленні у дитини ознак, характерних при ГРВІ чи Соуісі-19, дитина повинна бути госпіталізована до медичного закладу, з залученням батьків. Діти, які проживали в одній кімнаті з дитиною, у якої підтверджено захворювання на ГРВІ чи Соуісі-19, відправляються на самоізоляцію (транспортом ДЗВО) по місцю проживання, і до ДЗВО, до кінця зміни, не повертаються.

у разі повторного виявлення захворювання на Соуісі-19 впродовж тижня, після першого підтвердженого випадку захворювання на коронавірус у дитини, весь ДЗОВ припиняє своє функціонування

розуміючи усі ризики, які виникають при знаходженні моєї дитини у ДЗОВ (назва закладу) надаю згоду:

на зняття відповідальності з організатора табору у разі захворювання дитини на ГРВІ чи Соуісі-19 під час перебування дитини в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку

на проведення медичних маніпуляцій, пов’язаних з ПЛР-тестуванням та експрес-тестуванням моєї дитини на Соуісі-19.

Додатково зазначаю про відсутність у майбутньому претензій до керівництва ДЗОВ( назва закладу) у випадку захворювання моєї дитини ГРВІ/ коронавірусом 8АК.8-СоУ-2. Свою згоду щодо відсутність претензій засвідчую підписом на путівці.

Дата__________________                                        ПІБ, підпис__________________

 

ФайлРазмер файла
Скачать файл (Правила функціонування ДЗОВ.pdf)Правила функціонування ДЗОВ1675 Kb