ЛИСТ ГОЛОВІ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИДМИТРУ РАЗУМКОВУ
16.06.2020 10:24

Шановний Дмитре Олександровичу!

Президія Дніпропетровської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості звертається від 20-тисячного колективу шахтарів Західного Донбасу з приводу проекту Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності профспілок), реєстраційний № 2681 від 27.12.2019р.

Законопроект передбачає внесення ряду змін до Кодексу законів про працю України та Закон України “Про профспілки, їх права та гарантії діяльності”.

Представники об єднань профспілок України постійно наголошують на необхідності зняття проекту № 2681 із розгляду, подавали до нього свої зауваження та пропозиції. Також позиція профспілок була підтримана громадськістю шляхом підписання електронної петиції на сайті Верховної Ради України “Про нерозляд законопроекту № 2681 як такого, що порушує права профспілок. Але думка більш ніж 25 тисяч громадян чомусь не береться до уваги.

Комітетом Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів не підтримано конструктивні пропозиції представників профспілок, проігноровано висновки Мінюсту України про невідповідальність положень проекту правам людини та основним положенням національного законодавства, Звернення Місії Європейських профспілок, де зазначено про недопустимість прийняття Закону в такій редакції, та прийняте рішення взяти інформацію до відома та проінформувати про це автора петиції рішення щодо внесення на розгляд Верховної Ради цього законопроекту залишилось без змін.

Подібні дії владних структур викликають обурення трудящих, профспілкових організацій.

Шановний Дмитре Олександровичу! Звертаємось до Вас з проханням не допустити включення до порядку денного та розгляд зазначеного законопроекту, повернути його на додаткове погодження з профспілками з метою виправлення проблемних положень законопроекту і недопущення порушень законодавства України та міжнародних угод.

Щиро сподіваємось на взаєморозуміння.

 

З повагою та за дорученням членів профспілки            

Голова Дніпропетровської територіальної

організації профспілки працівників

вугільної промисловості України                                                                  С.І.Юнак

ФайлРазмер файла
Скачать файл (pismo 05-88 ot 15.06.2020.pdf)Письмо Разумкову275 Kb