Профспілкова молодь взяла участь у семінарі-навчанні в Орловщині
29.05.2017 14:05

Представники профспілкової молоді від 14 обласних галузевих профорганізацій взяли участь у виїзному навчальному семінарі Молодіжної ради облпрофоб’єднання. Семінар проходив з 17 по 19 травня на території санаторію «Курорт «Орлівщина».

Голова Молодіжної ради облпрофоб’єднання (лідер Молодіжної ради ДТО ПРУП, голова профкому шахти «Благодатна») Олександр Береза загострив увагу учасників семінару на забезпеченні правовідносин молодих спеціалістів на підприємствах, для вирішення яких в першу чергу потрібна активізація діяльності комісій по роботі з молоддю та посилення уваги профспілкових керівників до її потреб, зокрема в спілкуванні в конкретних ситуаціях.

Семінар-навчання проводився головним спеціалістом з питань правового захисту – юрисконсультом облпрофоб’єднання Оксаною Іосиповою та головним спеціалістом   з правової роботи обласної організації профспілки працівників культури Олексієм Погрібняком. Порядок денний охоплював такі питання: права молоді в трудових правовідносинах; створення комісії з питань роботи з молоддю на підприємстві, її повноваження та організація роботи; рекомендації щодо змісту молодіжного розділу в колективному договорі; роз’яснення всіх випадків розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця; зміни в трудовому законодавстві; опрацювання, шляхом командної роботи різноманітних ситуації в роботі молоді та профспілок на підприємстві.

З кожного питання відбулась жвава, зацікавлена дискусія, у ході якої учасники заходу висловили свої думки, пропозиції та побажання щодо необхідності проведення таких семінарів у подальшому.

Відбулися також і спортивні змагання з футболу, волейболу та інших видів спорту.