Направления работы:

  • перспектива развития Западного Донбасса - залог экономической безопасности Украины;
  • сохранение рабочих мест;
  • выполнение собственником обязательств коллективного договора, отраслевого тарифного и генерального соглашений;
  • достойная заработная плата людей труда и их социальная защищенность;
  • снижение уровня травматизма и профзаболеваний на шахтах;
  • развитие шахтерских городов - Павлограда, Терновки, Першотравенска.
 

Видео

ПРОФСПІЛКИ МАТИМУТЬ СВОЄ ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО PDFПечатьE-mail
Автор: Administrator   
17.09.2019 17:12


Постановою Президії ФПУ від 16 вересня 2019 року затверджено план заходів ФПУ до Всесвітнього дня дій за гідну працю - 7 жовтня та професійного свята - Дня профспілок України, встановлення якого ФПУ ініціює у першу неділю жовтня.

 

У постанові зокрема зазначено, що Всесвітній день дій за гідну працю встановлений у 2008 році за ініціативою Міжнародної конфедерації профспілок. Цими ж днями у низці європейських країн відзначають і День профспілок.

Міжнародна організація праці (МОП), яку засновано 100 років тому, визначає, що гідна праця включає в себе можливості для роботи, які забезпечують продуктивні і справедливі доходи, безпеку на робочому місці та соціальний захист сім'ї, найкращі перспективи для особистісного розвитку та соціальної інтеграції, свободи для людей, участь у прийнятті рішень, рівність можливостей і ставлення для всіх жінок і чоловіків.

На реалізацію цих можливостей у взаємодії зі своїми соціальними партнерами постійно працюють профспілки. Зокрема на це спрямована Програма Гідної праці МОП для України на період 2016-2019 років.

Враховуючи виклики сьогодення та завдання профспілок по захисту прав людей на гідну працю, Президія Федерації професійних спілок України постановила:

- визнати, що існуючий стан забезпечення гідної та безпечної праці в Україні потребує активізації дій профспілок усіх рівнів, спрямованих на реалізацію рішень виборних органів ФПУ;

- схвалити План заходів до Всесвітнього дня дій за гідну працю та Дня профспілок України у 2019 році;

- доручити керівництву ФПУ звернутися до Прем'єр-міністра України та Президента України щодо встановлення професійного свята - Дня профспілок України;

- ініціювати спільне із Стороною роботодавців звернення до Прем'єр-міністра України щодо невідкладного формування складу Урядової сторони Національної тристоронньої соціально-економічної ради з пропозицією щодо її очолювання Прем’єр-міністром України або Першим віце-прем’єр-міністром України.