ЗВЕРНЕННЯ ДО ГОЛОВИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ ТА ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРУ УКРАЇНИ ЩОДО АНТИСОЦІАЛЬНИХ ЗАКОНОПРОЕКТІВ ПечатьE-mail
11.06.2020 16:30

Шановний пане Дмитре!

Шановний пане Денисе!

Шановні народні депутати!

Наша країна переживає зараз дуже складні часи. Соціально-економічна криза, яка ще більш загострилась через пандемію, призвела до значного скорочення виробництва і зайнятості, стрімкого зростання зарплатних боргів ( в області – майже 400 млн. грн., а в країні – 3 млрд. грн.) та падіння життєвого рівня працюючої людини. Особливо це відчувається у такому великому промисловому регіоні, як Дніпропетровщина.

Загрозливе становище потребує невідкладної реакції уряду і парламенту. Але замість вжиття термінових заходів з виведення економіки з кризи і реальної підтримки працюючих та усіх громадян, наведення ладу в життєво важливих сферах влада йде на поводу олігархічних структур стосовно намірів підвищення вартості енергоносіїв та житлово-комунальних послуг, скорочення соціальних гарантій та обмеження прав трудящих і профспілок, що представляють їхні інтереси.

Зокрема, мова йде про наполегливе проштовхування антисоціальних, антипрофспілкових законопроєктів № 2708 «Про працю» та № 2681 щодо діяльності профспілок. І це, незважаючи на те, що вони, за висновками міжнародних організацій та Міністерства юстиції і Головного науково-експертного управління Верховної Ради, суперечать як Конституції України і діючому законодавству, так і Конвенціям Міжнародної організації праці.

Чомусь не береться до уваги й думка більш ніж 25 тисяч громадян, які підтримали електронну петицію на сайті парламенту «Про не розгляд законопроєкту №2681 як такого, що порушує права профспілок в Україні».

У якій ще країні таке можливе?!

Подібні дії владних структур викликають обурення трудящих, профспілкових організацій.

Від імені 400 тис. членів профспілок Придніпров’я ВИМАГАЄМО від уряду і парламенту, народних депутатів припинити наступ на права людини праці і відкликати законопроєкт № 2681 та припинити просування з боку Мінекономрозвитку законопроєкту № 2708 «Про працю», який на даний час розглядається в Окружному адмінсуді м. Києва.

Вважаємо що, ці законопроєкти потребують всенародного обговорення та доопрацювання спільно з соціальними партнерами, що допоможе зняти соціальну напругу в суспільстві.

За дорученням президії

Голова обласного об’єднання профспілок Віталій Дубіль

ФайлРазмер файла
Скачать файл (Zvernennya do VR PM.pdf)Звернення до ВР ПМ255 Kb