30 тисяч експрес-тестів на виявлення коронавірусу для Дніпропетровської області від ДТЕК і Фонду Ріната Ахметова ПечатьE-mail
14.04.2020 20:59


ДТЕК спільно з Фондом Ріната Ахметова передав до лікарень Дніпропетровської області 30 тис. експрес-тестів для виявлення хворих і попередження поширення коронавірусу.

ДТЕК надає свою допомогу регіонам України, де працюють підприємства, через Фонд Ріната Ахметова, який уже направив 300 млн гривень на забезпечення українських лікарень обладнанням для боротьби з коронавірусом, комплектами захисту для медичних працівників та експрес-тестами.

Потреба Дніпропетровської області в експрес-тестах була визначена в тісній координації Штабу ДТЕК з губернатором області, представниками органів місцевої влади та громади.

«Сьогодні пандемія COVID-19 дуже швидко поширюється по всьому світу і Україні. У тому числі в Дніпропетровській області сьогодні зареєстровано 71 підтверджений випадок захворювання. У нас дуже активно діє обласний штаб протидії коронавірусу, де основними бізнес-партнерами залишаються компанія SCM, Фонд Ріната Ахметова і ДТЕК. Для нас така підтримка дуже важлива, і ми сподіваємося на подальшу співпрацю. Ми вдячні компаніям, які взялися допомагати області з першого дня боротьби з пандемією. Спільними зусиллями ми здатні зупинити поширення вірусу. Тести розподілимо по госпітальних баз міст Кам’янське, Кривий Ріг, Першотравенськ, Павлоград, щоб здійснювати масове тестування», - зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко.

Експрес-тестування – найшвидший спосіб виявлення захворювання, що необхідно для стримування епідемії. Високочутливі тести для первинної діагностики коронавірусу дозволяють перевірити пацієнта з підозрою на COVID-19 всього за 15 хвилин.

Третина, а точніше 9 400 штук експрес-тестів отримують міста Західного Донбасу, де працюють підприємства ДТЕК Павлоградвугілля. Зокрема, тестами будуть забезпечені лікарні Павлограду, Тернівки, Першотравенська, Павлоградського та Петропавлівського району.

«ДТЕК Павлоградвугілля - містоутворююче підприємство для Західного Донбасу. Незважаючи на кризу в енергетиці і призупинення шахт, ми допомагаємо і будемо допомагати нашому регіону в боротьбі з коронавірусом. Тут живуть наші шахтарі та їхні родини. Високоточні експрес-тести це можливість своєчасно діагностувати і запобігти поширенню коронавірусу. Ми намагаємося мінімізувати можливість зараження і на шахтах. Контролюємо стан здоров'я працюючих, ввели посилений режим прибирання та дезінфекції в приміщеннях і на території. Робимо все можливе, щоб зберегти здоров'я людей і підтримати роботу підприємств. Тільки спільними зусиллями представників громади, бізнесу та влади ми зможемо запобігти поширенню в регіоні пандемії. Разом ми впораємося з цією проблемою», - говорить генеральний директор ДТЕК Павлоградвугілля Сергій Воронін.

  • Click to enlarge image Pavlograd01.jpg
  • Click to enlarge image Pavlograd02.jpg
  • Click to enlarge image Pavlograd03.jpg
  • Click to enlarge image Pavlograd04.jpg
  • Click to enlarge image Pavlograd05.jpg
  • Click to enlarge image Pavlograd06.jpg
  • Click to enlarge image Pavlograd07.jpg
  • Click to enlarge image Pavlograd08.jpg
  • Click to enlarge image Pavlograd09.jpg
  •  

Олена Лапіна