У ДНІПРОПЕТРОВСЬКИХ ПРОФСПІЛОК Є СВОЯ «ПОЗИЦІЯ» ПечатьE-mail
02.10.2019 11:46

Своє 30-річчя відзначила газета профспілок Дніпропетровщини – «Позиція». Створена ще за часів колишнього Союзу, вона стала одним з перших в країні регіональних профспілкових видань.

 

Перший номер видання був дуже гострим, співзвучним тій непростій добі: страйки шахтарів, напруга у колективах металургів і гірників, заклик обкому профспілки аграріїв не висувати в депутати безвідповідальних голів колгоспів, плідна діяльність у Верховній Раді СРСР народного депутата від профспілок області, голови обкому профспілки комунальників М.Бабченка та ін.

І такою ж активною, нетерпимою до посягань на права трудящих «Позиція», яка стабільно приходить щотижня до читачів за передплатою, залишається всі ці роки. Вона стала справжньою «трибуною», помічником і порадником для профорганізацій і активу. Багато років поспіль її журналісти, що постійно тримають руку на пульсі життя, радують читачів злободенними й гострими публікаціями, стають лауреатами престижних творчих конкурсів.

26 вересня в Будинку профспілок відбулись урочистості, присвячені цій даті. Їх учасників зустрічала і вручала святковий номер газети та сувенір маленька фея-«газетка» Альбіна, а потім гості стали очевидцями розіграного журналістами міні-етюду зі свого повсякденного життя «Півгодини до здачі газети до друку».

Вітаючи колектив редакції та її авторський актив з ювілеєм, голова Обласного об’єднання профспілок Віталій Дубіль згадав добрим словом першого головного редактора газети, відомого дніпропетровського журналіста Олександра Тарасенка, його наступників Ігоря Іванякова і Миколу Поліщука та інших колишніх та нинішніх журналістів редакції, профспілкових лідерів, які допомагали колись й нині підтримують газету. Він також вручив нагороди президії облпрофради. Зокрема, найвищу її відзнаку - «Профспілкова пошана» - нинішньому головному редактору газети Марині Ковтун, яка вже дев’ятий рік очолює «Позицію», а Почесні грамоти - давньому другу газети, лауреату премії «Профспілкова Ніка-2019» на кращу передплату газети голові профкому Марганецького ГЗК Анатолію Буряку, активним дописувачам газети – головному фахівцю обкому ПМГУ Миколі Соловей, головному техінспектору праці облпрофоб'єднання Петру Довганенку, головному редактору газети теркому вугільників «Голос шахтаря» Олені Ткач та ін.

До цих слів привітання приєднався й присутній на зустрічі керівник прес-центру Федерації профспілок України Юрій Робота, який оголосив привітання колективу редакції голови ФПУ Григорія Осового. Відзначивши плідну роботу газети, яка є одним з найкращих профвидань України, Ю.Робота закликав до подальшого вдосконалення інформаційно-пропагандистської роботи на фоні нинішнього наступу капіталу на інтереси трудящих та права профспілок, посилення підтримки та більш широкого розповсюдження профспілкових видань.

Помітну роль профспілкового видання на небосхилі дніпропетровських ЗМІ відзначив й голова обласної організації Національної спілки журналістів України Олексій Ковальчук, який побажав колективу «Позиції» нових творчих успіхів та вручив нагороди НСЖУ.

Було чимало й інших привітань і подарунків, одним з яких – величезним тортом з «ювілейним» написом – порадував учасників заходу ще один давній друг газети - заслужений лікар України, генеральний директор санаторію «Курорт Орлівщина» Олександр Андрієнко.

Прес-центр Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок