Пропонується законодавчо відновити пільги шахтарям та членам їх сімей ПечатьE-mail
01.03.2019 15:52

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України про встановлення та надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг шахтарям і членам їх сімей( реєстраційний № 1055, автор народний депутат України Олег Недава).

Метою прийняття запропонованого законопроекту є встановлення і надання пільг з оплати спожитих житлово-комунальних послу з Державного бюджету України працівникам діючих і ліквідованих вугледобувних підприємств, які проживають у будинках з різними видами опалення, для забезпечення їх соціальних гарантій.

Також дана законодавча ініціатива спрямована на врегулювання питання щодо забезпечення відшкодування з Державного бюджету України пільг, які передбачається запровадити законопроектом «Про внесення змін до Гірничого закону України щодо поновлення деяких прав та соціальних гарантій працівників діючих гірничих підприємств та працівників гірничих підприємств, що ліквідуються або консервуються» (реєстр. № 1634 від 25.12.2014), та закріплення цих норм у Бюджетному кодексі України.

Законопроектом, зокрема, передбачено внесення змін до статей 87, 89, 102 та у Прикінцеві положення Бюджетного кодексу України у частині законодавчого закріплення оплати пільг на житлово-комунальні послуги за рахунок державного бюджету всім категоріям осіб, які працюють на гірничих підприємствах і працювали на гірничих підприємствах, що ліквідуються або ліквідувалися, на безоплатне забезпечення вугіллям і на відшкодування 50% плати за газ, електроенергію тощо.